Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Enroll
47.3k
Download
Recently Asked GK Questions -Part 3(1-12) (In Malayalam)
120,038 plays

More
Question and answers(1-12)

Mansoorali Kappungal
PSC Thriller In Facebook, You Tube & Telegram. 6 Years of Teaching experience in Kerala PSC

Unacademy user
mam please upload the remaining topic for your kind concern mam I am also learned completely on previous topic thank you mam
I'll try to upload if possible Prasanth. :-)
സാർ സ്ഥിരമായി ചോദിക്കാവുന്ന സയൻസ് ചോദ്യങ്ങളും ഉൾപ്പെടുത്താമോ...
super class sir. valare helpful annu.
Padicha bhaagam urappikkan pattunnund.. option koodi explain cheyyunnath kond kooduthal manassilakunnu... Great work sir
  1. Recently Asked PSC GK Questions. Part 3 By Mansoorali


  2. Questionl:-Who among the following was not a member of the constitution drafting committee? A:-B.R. Ambedkar B-Jawaharlal Nehru C:-K.M. Munshi D:-Alladi Krishnaswami Ayyar Correct Answer:- Option-B Question2:-Article 368 of the Indian constitution deals with A:-Fundamental Duties B:-Fundamental Rights C:-Amendment of the constitution D-Citizenship Correct Answer:- Option-C Question3:-'Kudumbasree' was launched in A:-1996 B:-1998 C:-2000 D:-2002 Correct Answer:Option-B Question4:-'Pratheeksha Bhavan' under the Social Justice Department for the rehabilitation of mentally retarded men above the age of 18 is at A:-Poojapura B:-Kakkanad C:-Ramavarmapuram D:-Thavanur Correct Answer:- Option-D


  3. Question5:-Dr. Gundert,the champion of English education in Malabar was a A:-German B:-British C:-French D:-Portuguese Corect Answer: Option-A Question6:-The FACT was started during the period of A:-Swathi Tirunal B:-Uthradam Tirunal C:-Sri Chithra Tirunal D:-Sri Mulam Tirunal Correct Answer: Option-C Question7:-'Samathwa Samajam' was founded by A:-Ayyankali B:-K. Ayyappan C:-Vagbhatananda D:-Vaikunda Swamikal Correct Answer:- Option-D Question8:- Sahodara Sangham' was founded in A:-1904 B:-1908 C:-1914 D:-1917 Correct Answer:- Option-D


  4. Question9:-The 'Ezhava Memorial' was submitted in A:-1809 B:-1888 C:-1891 D:-1896 Correct Answer:- Option-D Question10:-Which among the following was a post-independent event? A:-Kuttamkulam struggle B:-Paliyam Satyagraha C:-Punnapra-Vayalar struggle D:-Yachana Yathra Coct Answer: Option-B Questionl1:-'Mitavadi' was published from A:-Kozhikode B:-Thalasseri C:-Mahe D:-Kannur Correct Answer:- Option-A Question12:-The Trivandrum Public Library was started by A:-Edward Cadogan B:-John Allan Brown C:-Thomas Munro D:-A.F. Sealy Correct Answer:- Option-A


  5. Question13:-A.R. Raja Raja Varma was the of Kerala Varma Valiya Koyil Thampuran A:-Father B:-Son C:-Nephew D:-Brother Correct Answer:- Option-C Question14:-Vyazhavattasmaranakal' was written by A:-K. Ramakrishna Pillai B:-B. Kalyani Amma C:-E.V. Krishna Pillai D:-C. Kesavan Correct Answer:- Option-B Question15:-Who among the following was not a member of the Vadakkath family of Anakkara? A:-A.V. Kuttimalu Amma B:-Ammu Swaminathan C:-Captain Lakshmi D:-Lalitha Prabhu Correct Answer:- Option-D Question16:-The Volunteer captain of 'Guruvayur Satyagraha' was A:-K. Kelappan -A. K. Gopalan . . . Madhavan D:-Mannath Padmanabhan Correct Answer:- Option-B


  6. Question17:-The Grand Slam tennis tournament playing in grass court A:-US Open B:-Australian Open C:-Wimbledon Open D:-French Open Correct Answer:- Option-C Question18:-The opponent of P.V. Sindhu in the Final of Badminton World Championship 2017 was from A:-China B:-Korea C:-Japan D:-Malaysia Correct Answer:- Option-C Question19:-Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is at A:-Nagpur B:-Pune C:-Mumbai D:-Surat Correct Answer:- Option-A Question20:-The Winner of Jnanpith Award 2016 A:-Shankha Ghosh B:-Raghuveer Chaudhary C:-B.V. Nemade D:-Kedarnath Singh Correct Answer:- Option-A


  7. THANK YOU


  8. Question17:-The Grand Slam tennis tournament playing in grass court A:-US Open B:-Australian Open C:-Wimbledon Open D:-French Open Correct Answer:- Option-C Question18:-The opponent of P.V. Sindhu in the Final of Badminton World Championship 2017 was from A:-China B:-Korea C:-Japan D:-Malaysia Correct Answer:- Option-C Question19:-Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is at A:-Nagpur B:-Pune C:-Mumbai D:-Surat Correct Answer:- Option-A Question20:-The Winner of Jnanpith Award 2016 A:-Shankha Ghosh B:-Raghuveer Chaudhary C:-B.V. Nemade D:-Kedarnath Singh Correct Answer:- Option-A


  9. Correct Answer:- Option-C Question19:-Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is at A:-Nagpur B:-Pune C:-Mumbai D:-Surat Correct Answer:-Option-A Question20:-The Winner of Jnanpith Award 2016 A:-Shankha Ghosh B:-Raghuveer Chaudhary C:-B.V. Nemade D:-Kedarnath Singh Correct Answer:-Option-A Question21:-A pressure cooker reduces cooking time because A:-Heat is more evenly distributed B:-The boiling point of water inside the cooker is elevated C-The higher pressure tenderises the food D:-The boiling point of water inside the cooker is depressed Correct Answer:- Option-B Question22:-The galvanic cell which convert energy of combustion directly to electrical energy is called A:-Fuel cell B:-Primary cell C:-Secondary cell


  10. Correct Answer:- Option-C Question19:-Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is at A:-Nagpur B:-Pune C:-Mumbai D:-Surat Correct Answer:- Option-A Question20:-The Winner of Jnanpith Award 2016 A:-Shankha Ghosh B:-Raghuveer Chaudhary C:-B.V. Nemade D:-Kedarnath Singh Correct Answer:- Option-A Question21:-A pressure cooker reduces cooking time because A:-Heat is more evenly distributed B:-The boiling point of water inside the cooker is elevated C:-The higher pressure tenderises the food D:-The boiling point of water inside the cooker is depressed Correct Answer:-Option-B Question22:-The galvanic cell which convert energy of combustion directly to electrical energy is called A:-Fuel cell B:-Primary cell C:-Secondary cell D:-Voltaic cell


  11. Question9:-The 'Ezhava Memorial' was submitted in A:-1809 B:-1888 C:-1891 D:-1896 Correct Answer:- Option-D Question10:-Which among the following was a post-independent event? A:-Kuttamkulam struggle B:-Paliyam Satyagraha C:-Punnapra-Vayalar struggle D:-Yachana Yathra Coct Answer: Option-B Questionl1:-'Mitavadi' was published from A:-Kozhikode B:-Thalasseri C:-Mahe D:-Kannur Correct Answer:- Option-A Question12:-The Trivandrum Public Library was started by A:-Edward Cadogan B:-John Allan Brown C:-Thomas Munro D:-A.F. Sealy Correct Answer:- Option-A


  12. Questionl:-Who among the following was not a member of the constitution drafting committee? A:-B.R. Ambedkar B-Jawaharlal Nehru C:-K.M. Munshi D:-Alladi Krishnaswami Ayyar Correct Answer:- Option-B Question2:-Article 368 of the Indian constitution deals with A:-Fundamental Duties B:-Fundamental Rights C:-Amendment of the constitution D-Citizenship Correct Answer:- Option-C Question3:-'Kudumbasree' was launched in A:-1996 B:-1998 C:-2000 D:-2002 Correct Answer:Option-B Question4:-'Pratheeksha Bhavan' under the Social Justice Department for the rehabilitation of mentally retarded men above the age of 18 is at A:-Poojapura B:-Kakkanad C:-Ramavarmapuram D:-Thavanur Correct Answer:- Option-D