Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Enroll
294
Download
64th Bpsc Prelims Current Affairs Part-11
49 plays

More
64th Bpsc Prelims Current affairs part-11

Dharmendra Kumar
Hello friends! It's Me From Everyday New & I have completed my Post Graduation in Physics.

Unacademy user
Sir please district wise special video bana digiye
  1. Name the Indian high jump player who won gold in men's high jump T42/63 category. A. B. C. D. Tejaswin Shankar Hari Shankar Roy Sharad Kumar Nikhil Chittarasu Answer: Option C


  2. Football player John Terry announced his retirement recently belongs to which country? A. England B. Spain C. Brazil D. Argentina Answer: Option A


  3. The Pakistan Army appointed whom as the new chief of ISI? A. Aamer Riaz B. Anwar Ali Hyder C. Asim Munir D. Malik Zafar lqbal Answer: Option C


  4. The theme for 2018 World Mental Health Day is, A. Mental health in the workplace Young people and mental health in a B. C. D. changing world Dignity in Mental Health Living with Schizophrenia Answer: Option B


  5. The Indian Space Research Organisation (ISRO) signed an MoU with this university for setting up of the Satish Dhawan Center for Space Science in the University A. Central University of Jammu B. Central University of Orissa C. Central University of Gujarat D. Central University Of Karnataka Answer: Option A


  6. President Ram Nath Kovind inaugurated the 13th Annual Convention of the Central Information Commission in which city? A. Bengaluru B. Kolkata C. Mumbai D. New Delhi Answer: Option D


  7. Who was appointed as private secretary (PS) to Vice President M Venkaiah Naidu? A. B. C. D. N Chaitanya Prasad D Prasanth Kumar Reddy Sandeep Vaishnav Vishnu Srinivasan Answer: Option B


  8. Which country has been chosen as the host of the 2022 Youth Olympic Games by International Olympic Committee (IOC)? A. Senegal B. Nigeria C. Libya D. Kenya Answer: Option A


  9. Which ministry launched a website for Aero India 2019'? A. B. C. D. Ministry of Corporate Affairs Ministry of External Affairs Ministry of Overseas Indian Affairs Ministry of Defence Answer: Option D


  10. Which country tops in the Human Capital Index released by the World Bank? A. South Korea B. Singapore C. Japarn D. Finland Answer: Option B


  11. Which State has been declared 100% organic farming and nominated for UN FAO Future Policy Award? A. Haryana B. Sikkim C. Manipur D. Kerala Answer: Option B


  12. Name the person who is appointed as the MD and CEO of AirAsia India. A. B. C. D. Sunil Bhaskaran K R Kamath Kishore Biyani AM Naik Answer: Option A


  13. Every year, 11 October has been marked as the International Day of the Girl. The theme of this year is, Ending child marriage With Her: A Skilled Girl Force EmPOWER Girls: Before, during and after A. B. C. crises Empowering Adolescent Girls: Ending the D. Cycle of Violence Answer: Option B


  14. Who will host the 'Goa Maritime Symposium 2018'? Lal Bahadur Shastri College of Advanced A. B. International Maritime Institute C. AMET D. Indian Navy Maritime Studies and Research Answer: Option D


  15. NSE has signed a pact wih this state government to Fuel MSMEs Growth in State. A. West Bengal B. Uttarakhand C. Rajasthan D. Madhya Pradesh Answer: Option B


  16. 18) Who is the board head of Infrastructure Leasing and Financial Services (IL&FS)? A. Vineet Nayyar B. GN Bajpai C. GC Chaturvedi D. Uday Kotak Answer: Option D


  17. The Ro-Ro service to Majuli Island was launched recently by; A. IMU B. NFL C. RITES D. IWAI Answer: Option D


  18. Who was awarded as the Best Sportsperson of the Year award at the annual Sports Journalists' Association of Mumbai (SJAM) award function? A. Durga Deore B. Siddhesh Lad C. Jemimah Rodrigues D. Rahul Aware Answer: Option D


  19. Which state set up an anti-terrorist force 'kavach? A. Haryana B. Karnataka C. Odisha D. Jammu and Kashmir Answer: Option A