Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Enroll
295
Download
64th Bpsc Prelims Current Affairs 2018
71 plays

More
64th Bpsc Prelims Current Affairs-2018

Dharmendra Kumar
Hello friends! It's Me From Everyday New & I have completed my Post Graduation in Physics.

U
Unacademy user
  1. Who will be honoured as 'Legend' by Sport Australia Hall of Fame? A. Adam Gilchrist B. Richie Benaud C. Neil Harvey D. lan Chappell Answer: Option B


  2. A leader who passed away recently was called the Nagaland's Gandhi? A. Arun Manilal Gandhi B. Natwar Thakkar C. T.R. Zeliang D. Rajmohan Gandhi Answer: Option B


  3. Which state government launched a scheme aimed to provide free electricity to farmers of the state? A. Andra Pradesh B. Tamil Nadu C. Maharashtra D. Rajasthan Answer: Option D


  4. Which department signed an MoU with the Ministry of Housing and Urban Affairs for training of 2.5 lakh urban poor in the construction sector'? A. Ashiana Housing Limited B. Xplore Realty C. NIREM D. NAREDCO Answer: Option D


  5. Which among the following won the 2018 ISSA Good Practice Award? A. UPSC B. SSC C. EPFO D. ESIC Answer: Option D


  6. This company acquired the artificial intelligence (Al) service provider AuthMe ID Services. A. HCL B. Infosys C. Reliance Industries Ltd D. Bharti Airtel Answer: Option D


  7. The police department of these states have decided to conduct joint operations and share information to combat Left Wing Extremism (LWE) A. B. C. D. Tamil Nadu and Karnataka Odisha and Andhra Pradesh Uttar Pradesh and Chhattisgarh Kerala and Tamil Nadu Answer: Option B


  8. Mukhyamantri Yuva Nestham scheme was aunched in the state of; A. Assam B. Tamil Nadu C. Andhra Pradesh D. Manipur Answer: Option C


  9. The Parliament of this country approved a Bill to counter terrorist financing. A. Afghanistan B. Syria C. Iran D. Russia Answer: Option C


  10. Who took charge as the Executive Chairman of the National Legal Services Authority of India (NALSA)? A. B. C. D. Madan Bhimarao Lokur Shivam Sircar Manjit Kaur Ramanathan S Answer: Option A


  11. Recently, Indian Post released a stamp to honour this. A. Bodh Gaya Temple B. Narayan Seva Sansthan C. INDIAN HAND FAN D. India - Papua New Guine:a Answer: Option B


  12. Which country won the U19 Asia Cup 2018 title? A. Hong Kong B. India C. Sri Lanka D. Pakistan Answer: Option B


  13. Who won Girls Title in IBSF World U-16 Snooker Championships? A. Chitra Magimairaj B. Vidya Pillai C. Arantxa Sanchis D. Keerthana Pandiarn Answer: Option D


  14. What is the theme of the 4th edition of the India International Science Festival (IISF - 2018)? A. B. C. D. Vigyan se Vikas Building Partnerships Impacting Society Science for Transformation Making of a New India Answer: Option C


  15. India's Strategic Forces Command successfully test-fired Prithvi-ll missile from A. Gujarat B. Andra Pradesh C. Odisha D. Kerala Answer: Option C


  16. This company launched a digital engagement solution for banks, recently. A. Canopus EpaySuite B. Infosys Finacle C. Fiserv banking solutions D. Deloitte Answer: Option B


  17. The 86th Air Force Day of India is celebrated on which date? A. 5th October B. 6th October C. 7th October D. 8th October Answer: Option D


  18. With which country India signed Mow including political relations, strategic research, agriculture, renewable energy, Culture and Disaster Management? A. Afghanistan B. Uzbekistan C. Tajikistan D. Mongolia Answer: Option C


  19. Which of the following state launched a website and app to analyze drought situation? A. Maharashtra B. Gujarat C. Punjalb D. Tamil Nadu Answer: Option A