Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Enroll
295
Download
64th Bpsc Current Affairs part-4
75 plays

More
64th Bpsc Current Affairs Part-4

Dharmendra Kumar
Hello friends! It's Me From Everyday New & I have completed my Post Graduation in Physics.

Unacademy user
daily ek lesson tyar kre k upload kr bhi
Santosh
10 months ago
Ok
  1. Who has been named as the event ambassador for the Airtel Delhi Half Marathon? A. Hima Das B. P. T. Usha C. Usain Bolt D. Sanya Richards-Ross Answer: Option D


  2. Thise ministry was named as the best department under the "Swachchta Hi Seva" category of awards. A. B. C. D. Ministry of Consumer Affairs Ministry of Railways Ministry of Culture Ministry of Defence Answer: Option B


  3. Who was conferred with the 2018 Nansen Refugee Award? A. B. C. D. Aqeela Asifi Zannah Mustapha Dr. Evan Atar Adaha Katrine Camiller Answer: Option C


  4. MobiKwik's new product to offer instant loan within 90 seconds was named as: A. FastCash B. SME C. Mortgage Origination Program D. Boost Answer: Option D


  5. Vikram Limaye has been appointed the chairmarn of the working committee and director for which organisation? A. TSX B. NYSE C. WFE D. NASDAQ Answer: Option C


  6. Who has taken charge as the Executive Chairman of the National Legal Services Authority of India (NALSA)? A. B. C. D. Madan Bhimarao Lokur Adarsh Kumar Goel Arjan Kumar Sikri R. Banumathi Answer: Option A


  7. India Chem 2018, the 10th Biennial International Exhibition & Conference began in A. Pune B. Surat C. Kolkata D. Mumbai Answer: Option D


  8. IFS officer Sanjay Verma has been appointed as India's Ambassador to A. Portugal B. Spain C. France D. Germany Answer: Option B


  9. As per the Trade and Development Report of UNCTAD, what is the GDP growth of India for 2018? B. 7.2% C. 6.8% D. 6.2% Answer: Option A


  10. Who has been named Cricket Australia's CEO A. James Sutherland B. Ramon Patrick C. Kevin Roberts D. Michael Reed Answer: Option C


  11. Who among the following named as the ambassador for the Airtel Delhi Half Marathon? A. Sanya Richards-Ross B. Anne Richards C. Hima Das D. G Sathiyan Answer: Option A


  12. Ramon Laguarta took charge as the chief executive officer (CEO) of this company. A. McDonald B. Tropicana Products C. Nestle D. PepsiCo Answer: Option D


  13. The 31st All India Railways Chess tournament 2018 has started in which city, recently? A. Tiruchirappalli B. Hyderabad C. New Delhi D. Kanpur Answer: Option A


  14. This state was declared as the 23rd state to become Open Defecation Free (ODF) A. Mizoram B. Sikkim C. Manipur D. Arunachal Pradesh Answer: Option C


  15. The Cabinet approve to set up the National Institute of Mental Health Rehabilitation in which state? A. Andra Pradesh B. Himachal Pradesh C. Madhya Pradesh D. Rajasthan Answer: Option C


  16. India has launched which humanitarian assistance operation to provide assistance to the earthquake and tsunami victims in Indonesia? A. B. C. D. Operation Trident Operation Samudra Parakram Operation Maitri Operation Samudra Maitri Answer: Option D


  17. Who has taken charge as interim CMD (Chairman- cum-Managing Director) of National Small Industries Corporation (NSIC)? A. Nitish Kumar B. Madan Karthik C. Ravi Sundaram D. Sudhir Garg Answer: Option D


  18. Sahyog-Hop Tac 2018 is the joint exercise between India and which country? A. Vietnam B. Bangladesh C. Nepal D. Myanmar Answer: Option A


  19. Sahyog-Hop Tac 2018 is a joint exercise betweern which two countries? A. B. C. D. Vietnam and India Bangladesh and Nepal Nepal and Russia Myammar and Pakistan Answer: Option A