There are different types of alphanumerical sequence puzzles based on the level of difficulty and also based on the combinations of numbers, alphabets and symbols. The pattern of each of these different kinds of alphanumeric sequence puzzle questions is unique. However, it is also the easiest way to score. The student will have to practice and learn the patterns and alphanumerical puzzle tricks to do so.
Easy Level of Alphanumeric Sequence Puzzle Questions
Question 1. In the following series, how many even digits are right before the even digits and succeeded by odd digits?
1 4 5 7 2 5 8 4 9 6 8 2 5 4 1 3 2 7 1
Answer: 1
Question 2. How many alphabets in the word DRAKES will not change if they are rearranged in alphabetical order?
Answer: 2
Question 3. When arranged in alphabetical order, which of the following words will come first?
Answer. 1
Question 4. How many even numbers are followed immediately by an odd number and how many even numbers come before it in the following sequence?
6 7 6 8 5 8 6 3 6 8 9 3 2 5 7 3 4 4 4 5 7 7 4 4 6 3 3 5 2 3 5 7 1
Answer. 3
Question 5. Margeret is the 4th girl from the left and the 12th from the right end. How many should more girls be added so that the total number of girls is 28?
Answer. 2
Moderate Level of Alphanumeric Sequence Puzzle
Question 1. Consider the following sequence. What is the value of the question mark?
A – 144, ?, D – 100, f – 81, H – 64
Answer. 1
Question 2. Consider the following sequence. What is the value of the question mark?
4 A 13 B 10 C 17 ?
Answer.1
Question 3. Consider the following sequence. What is the value of the question mark?
A4Z D9V H16R ?
Answer. 1
Question 4. Which of the following options does not fit in the series?
Answer. 4
Question 5. If the numbers are multiplied by 3, what would the number one get after adding the first digits of the second largest number and the largest number?
Answer. 2
Advanced Level of Alphanumeric Sequence Puzzle
Question 1. Read the following sets of numbers and answer all the questions mentioned below.
598 389 725 247 831
Answer. 5
Answer.1
Answer. 2
Answer. 5
Answer. 1
Question 2. Read the following series of symbols, alphabets and numbers carefully. Answer the questions given below.
9 F G 7 & O 3 H % I Q 1 O # Z U * Y X 12 E W % B 4 @ & 1
Answer. 1
Answer. 3
Answer. 5
Answer. 3
A student should be aware of several types of alphanumeric sequence puzzle questions to solve and score well in the aptitude exams. Most commonly, the alphanumeric sequence puzzle is of the easy level of difficulty. To successfully solve them, students remember that the most crucial factor in detecting the pattern of the alphanumeric sequence puzzle.