Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
Modern History Lesson 07
266 plays

More

Nikhil Kumar
Defence Aspirant, Blogger, Educator, United Nations Volunteer.

U
Unacademy user
mam please tell me difference between weight and mass
which books we wrote?
Shruti solanki
5 months ago
which books he wrote?
Nikhil Kumar
5 months ago
Lala Lajapt Rai?
  1. Modern History for AFACT by:- Nikhil


  2. 91. Who founded East India Association? Answer:- Dadabhai Naoroji


  3. 92. Who founded Servants of Indian Society? Answer :- Gopal Krishna Gokhale


  4. 93. Who was the President of Congress in 1905? Answer :- Gopal Krishna Gokhale


  5. 94. Who is known as Father of India unrest? Answer :- Bal Gandhar Tilak


  6. 95. Who founded Fergusson College at Pune? Answer :- Bal Gandhar Tilak


  7. New English School was older name of Fergusson College.


  8. 96. Who started Home Rule Movement in Maharashtra and Deccan? Answer :- Bal Gandhar Tilak in April 1916


  9. 97. Who is known as Punjab Kesari? Answer:- Lala Lajapt Rai


  10. 98. Which society was founded by Lala Rajpat Rai? Answer :- Servants of People Society at Lahore in 1921.


  11. 100. Who was the Viceroy of India during Partition? Answer :- Lord Curzon


  12. 102. On which date Partition of Bengal happened? Answer:- 16th Oct 1905


  13. 105. Who started Ganapati Festival in Maharashtra? Answer :- Bal Gandhar Tilak


  14. Blogs by Nikhil March 19 at 11:23 AM #Daily #CurrentAffairs 18th #March2019 #UPSC #SSC #BANK 41 h Set,sion of UN fnvironment Assembly look place at Nat obi Kenya. Nara Lokesh has been recognised as Young Global Leader of 2019 by WEF AFINDEX 10 day long exercise between India and African Nations started in Pune. Udupi Thermal Power plant is in Karnataka Kamlapreet Kaur won Gold in Discus Throw - West Bengal has maximum 1st time voter followed by UP & MP. - Valterri Bottas won F1 Australian grand pix


  15. Thank You and God Bless You All