Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
Syllogism- CAT 1999- PART 4
1,007 plays

More
In this lesson, we continue to see problems from CAT 1999 paper, based on syllogisms

Riya Agarwal is teaching live on Unacademy Plus

Riya Agarwal
I'm here to liberate & share my knowledge. Shortly, all DI and LR lessons will be available, in English & Hindi. Also, past year papers.

U
Unacademy user
S
sir I completely depends on your class for the exam group3,please provide all the syllabus,and provide official websites for the government documents & reports.
definitely
Problem 7.. yes island should be totally surrounded by young right?
Riya Agarwal
8 months ago
Please specify. In which option
mam, in 2nd statement, can't i take the atlantic sharing with YI and truth..then the conclusion becomes, 'Yes' becoz some part of atlantic are YI and truth..
first 2 points and 4 th one not understood
Riya Agarwal
a year ago
first 2 points of which question??
  1. Verbal Reasoning SYLLOGISM Questions from CAT 1999


  2. About Me I hold a B.E degree in Electronics and Communication Engineering. . CAT, 17: DI & LR-98.29 %ile. I would take you through the DI & LR lessons for CAT. Not all are born Einstein's but trust me with hard work and dedication we can together make it possible.


  3. Verbal Reasoning SYLLOGISM Questions from CAT 1999


  4. Directions for questions 125 to 134: Each question has a set of four statements. Each statement has three segments. Choose the alternative where the third segment in the statement can be logically deduced using both the preceding two, but not just from one of them.


  5. Problem 7


  6. 131 A. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Citizens of Yes Islands are young people. Young people speak only the truth. B. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some Yes Islands are in Atlantic. Some citizens of Yes Islands are in the Atlantic. C. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some young people are citizens of Yes Islands. Some young people speak only the truth D. Some people speak only the truth. Some citizens of Yes Islands speak only the truth. Some people who speak only the truth are citizens of Yes Islands. a. A only b. B only c. C only d. D only Solution: Option (A) CYI CYI truth Youns


  7. 131 A. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Citizens of Yes Islands are young people. Young people speak only the truth B. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some Yes Islands are in Atlantic. Some citizens of Yes Islands are in the Atlantic C. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some young people are citizens of Yes Islands. Some young people speak only the truth D. Some people speak only the truth. Some citizens of Yes Islands speak only the truth Some people who speak only the truth are citizens of Yes Islands a. A only b. B only C. C only d. D only Solution: Option (A) CYD


  8. 131 A. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Citizens of Yes Islands are young people. Young people speak only the truth B. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some Yes Islands are in Atlantic. Some citizens of Yes Islands are in the Atlantic C. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some young people are citizens of Yes Islands. Some young people speak only the truth D. Some people speak only the truth. Some citizens of Yes Islands speak only the truth Some people who speak only the truth are citizens of Yes Islands a. A only b. B only C. C only d. D only Solution: Option (A) CYD truthYoung Answer: Conclusion is invalid


  9. 131 A. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Citizens of Yes Islands are young people. Young people speak only the truth B. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some Yes Islands are in Atlantic. Some citizens of Yes Islands are in the Atlantic C. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some young people are citizens of Yes Islands. Some young people speak only the truth D. Some people speak only the truth. Some citizens of Yes Islands speak only the truth Some people who speak only the truth are citizens of Yes Islands a. A only b. B only C. C only d. D only Solution: Option (B) CY truth Atlantle


  10. 131 A. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Citizens of Yes Islands are young people. Young people speak only the truth B. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some Yes Islands are in Atlantic. Some citizens of Yes Islands are in the Atlantic C. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some young people are citizens of Yes Islands. Some young people speak only the truth D. Some people speak only the truth. Some citizens of Yes Islands speak only the truth Some people who speak only the truth are citizens of Yes Islands a. A only b. B only C. C only d. D only Solution: Option (B) CY truth Atlantle Answer: Conclusion is invalid


  11. 131 A. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Citizens of Yes Islands are young people. Young people speak only the truth B. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some Yes Islands are in Atlantic. Some citizens of Yes Islands are in the Atlantic C. Citizens of Yes Islands speak only the truth. Some young people are citizens of Yes Islands. Some young people speak only the truth D. Some people speak only the truth. Some citizens of Yes Islands speak only the truth Some people who speak only the truth are citizens of Yes Islands a. A only b. B only C. C only d. D only Solution: Option (C) Answer: Conclusion is valid


  12. Problem 8


  13. 132. A. All mammals are viviparous. Some fish are viviparous. Some fish are mammals. B. All birds are oviparous. Some fish are not oviparous. Some fish are birds C. No mammal is oviparous. Some creatures are oviparous and some are not. Some creatures are not mammals. D. Some creatures are mammals. Some creatures are viviparous. Some mammals are viviparous a. A only b. B only c. C only d. D only Solution: Option (A) mammals fislb Answer: Conclusion is invalid.


  14. 132. A. All mammals are viviparous. Some fish are viviparous. Some fish are mammals. B. All birds are oviparous. Some fish are not oviparous. Some fish are birds C. No mammal is oviparous. Some creatures are oviparous and some are not. Some creatures are not mammals. D. Some creatures are mammals. Some creatures are viviparous. Some mammals are viviparous a. A only b. B only c. C only d. D only Solution: Option (B) birds fish


  15. 132. A. All mammals are viviparous. Some fish are viviparous. Some fish are mammals. B. All birds are oviparous. Some fish are not oviparous. Some fish are birds C. No mammal is oviparous. Some creatures are oviparous and some are not. Some creatures are not mammals. D. Some creatures are mammals. Some creatures are viviparous. Some mammals are viviparous a. A only b. B only c. C only d. D only Solution: Option (B) birds fish Answer: Conclusion is invalid.


  16. Thank you Please RATE, REVIEW and SHARE the Video All the Best for your Endeavour!