Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
9th December
349 plays

More
9th December Most important Current Affairs

Ankush Lamba is teaching live on Unacademy Plus

Ankush Lamba
Banking chronicle YouTube and Telegram channel, cleared several Banking exams like RRB PO/CLERK, IDBI PO, BOB PO, INDIAN BANK PO Got Full ma

U
Unacademy user
Amit Sharma
10 months ago
Thank you
Sir series continue rakhana very helpful
sir reasoning m high level 100 m bhi padhao
Ps
submarine day is on 8th december
  1. Current Affairs 9th December


  2. Union Minister Nitin Gadkari announced sanction of 254 projects worth over__rupees under National Mission for Clean Ganga, at the India Water Impact Summit 2018 held in New Delhi, on 5th December 2018? Ans. Rs 24,000 crore


  3. Who was appointed as the President of Organization of Petroleum Exporting Companies (OPEC) Conference for 1 year with effect from January 1, 2019? Ans. Manuel Salvador Quevedo Fernandez


  4. Which country tops in road deaths with 1.51 lakh road deaths in 2016, according to the Global Status Report on Road Safety, released on 7th December 2018? Ans. India


  5. Which country has become the first country to abolish all fares on public transport by 2019? Ans. Luxembourg


  6. Where was the world's largest Arabic audio library launched on 6th December 2018? Ans. Dubai, United Arab Emirates (UAE)


  7. Which country has retained its position as the world's top recipient of remittances in 2018 with its diaspora sending $80 billion back home, according to World Bank? Ans. India


  8. Which country became the world's leading exporter of Liquified Natural Gas (LNG) for the first time, on 7thDecember 2018? Ans. Australia


  9. Roshni Nadar Malhotra, Kiran Mazumdar-Shaw, Shobhana Bhartia and are the 4 Indians featured in the World's 100 Most Powerful Women of 2018 released by Forbes? Ans. Priyanka Chopra


  10. Name the Pakistani Nobel Peace Prize-winner who was honored by Harvard University in the United States for her work in promoting girls' education, on 6th December 2018? Ans, Malala Yousafzai


  11. When did Indian Navy celebrate Submarine Day to commemorate the induction of the first submarine, the erstwhile INS Kalvari, into the Navy in 1967? Ans. December 7