Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
4th December
2,309 plays

More
4th December

Ankush Lamba is teaching live on Unacademy Plus

Ankush Lamba
Banking chronicle YouTube and Telegram channel, cleared several Banking exams like RRB PO/CLERK, IDBI PO, BOB PO, INDIAN BANK PO Got Full ma

U
Unacademy user
*Who was awarded “Hero to Animals” by People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) for banning Chinese Manjha ( A thread use in Kites) in Delhi, on 1st December 2018?* iska answer *Imran Hussain* hai.
Lokesh
a year ago
okk guru
Anand
10 months ago
yes imran Hussain hi hoga, Maine Gaurav sir k video mein dekha tha.
thnxxx alot sir.....sir aap english ki jgah hindi me bol diya kro apko bhi bolne me prblm nhi hogi or hme bhi easy yad ho jayga...... :)
Ankush sir ek question Ka answer Pawan Singh nhi Hain shayad Delhi minister Imran Hussain gets PETA 'Hero to Animals' award for banning Chinese manjha
AB-PMJAY -Ayushman. Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana aapne bharat batahi diyatha sir aap kapil sir se aage jayege.
हेलो सर आप सब कुछ कर सकते हो आप अपना आज और कल याद कीजिए आप रिलैक्स मोटिवेटेड और बिंदास रहिए बस आप करंट अफेयर्स चालू रखिए मैं आपको हमेशा फॉलो करुंगा अब तो मैं आईबीपीएस क्लर्क क्लियर करके ही रहूंगा थैंक यू सर
  1. Current Affairs 4th December


  2. Directorate General of Foreign Trade (DGFT) has put the imports of dore in restricted category, which means that an importer now, needs a license to import this commodity? Ans. Gold


  3. Name India's first locomotive-less train that crossed the 180 kmph speed limit during a test run in the Kota-Sawai Madhopur section, on 2nd December 2018? Ans. Train 18


  4. Nagaland government signed a 5-year MoU with e- Governance Academy of which country to provide advisory and technical knowledge for setting up of e-Governance Academy of Nagaland (e-GAN), on 30th November 2018? Ans. Estonia


  5. Where was the international workshop on "Developing a Ganga Museum Concept: Exchanging Experiences and Ideas between India and Europe", held on 29th and 30th November 2018? Ans. New Delhi


  6. Jammu and Kashmir Governor Satya Pal Malik launched AB-PMJAY in Jammu, on 1st December 2018. What does "B" represent in AB-PMJAY? Ans. Bharat


  7. Which state government has issued a government resolution allowing citizens to inspect records in district-level offices and local bodies throughout the state under the Right To Information (RTI) for 2 hours every Monday? Ans. Maharashtra


  8. Name the country which has announced that, it will quit from Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) in January 2019, to concentrate on Liquefied Natural Gas (LNG) export? Ans. Qatar


  9. World Bank unveiled action investment for 2021-25, adding which amounts to a doubling of its current five-year dollars in climate funding, on 3rd December 2018? Ans. USD 200 billion


  10. Moody's expects the real gross domestic product (GDP) in India to grow at what per cent in the year ending March 2019 and 7.4 per cent in the following year? Ans. 7.2 %


  11. is the first Artificial Intelligence (Al) powered robot to fly in Space, which made an interaction with the spacefaring crew of International Space Station (ISS), on 15th November 2018? Ans. CIMON (Crew Interactive Mobile Companion)


  12. Who won the Men's Singles title of the Tata Open India International Challenge 2018 (badminton) held in Mumbai, from 28th November to 2nd December 2018? Ans. Lakshya Sen