Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
1st september
2,984 plays

More
1st september most important current affairs for bank exams

Ankush Lamba is teaching live on Unacademy Plus

Ankush Lamba
Banking chronicle YouTube and Telegram channel, cleared several Banking exams like RRB PO/CLERK, IDBI PO, BOB PO, INDIAN BANK PO Got Full ma

U
Unacademy user
GB
in problem no2 and qno2 why it was multiplied with 100....
OPEC : Organization of the Petroleum Exporting Countries
Sneha jain
a year ago
hey dhvani....ibps clerk mains k ly kese chl rha h prepration????
Dhvani soni
a year ago
thik thak hi chal rha h kyoki sure ni hu ki clr hoga ya ni..aap batao kesa chal rha apka??
Sneha jain
a year ago
clear huaa ky dhvani......😊?
Dhvani soni
a year ago
2.5 marks se reh gaya...... :( apka huva??
Sneha jain
a year ago
ohh😣gdlck nxt tym k ly...yup dhwani hua mera....
Dhvani soni
a year ago
congrats..and best of luck for mains... : )
Sneha jain
a year ago
thnx dr...
sir ek request thi ho sake to question me options diya kariye.. directly ans mat dijiye. option dene se yad karnme aasan lgta hain.. This is my personal opinion...
Gurleen Kaur
7 months ago
sir ko bacho ne first video mai kaha tha ki options mat dijiye ab wo kya kre
Hmm... Koi baat nahi.. hume2 sirf learn krana hi hain😊
Hmm... Koi baat nahi.. hume2 sirf learn krana hi hain😊
Gurleen Kaur
7 months ago
hmmmmm
organization of petroleurm exporting countries opec and get well soon sir thankyou
OPEC : Organization of the Petroleum Exporting Countries. thanks.
O apki tabiyat Abhi bhi karab h...thanku so much sir...get well soon
  1. Ankush Lamba B.Tech. CSE HOBBIES- SOLVING PUZZLES & COOKING Cleared- BOB PO, INDIAN BANK PO, RRB PO, RRB CLERK AND IDBI PO


  2. Current Affairs 1st September


  3. Name the home that offers shelter and protection for widows that has been inaugurated in Vrindavan, Uttar Pradesh? Ans. Krishna Kutir


  4. An MoU was signed by the shipping and railway ministries, Madhya Pradesh and Maharashtra governments for implementation of Indore- Manmad rail project worth billion? Ans. Rs 90 billion


  5. Which of the following urban co-operative bank's license was cancelled by Reserve Bank of India (RBI) on 1stSeptember 2018? Ans. Bhilwara Mahila Urban Co-operative Bank


  6. Who has been named for 2018 Dr B.C. Roy National Award as an Eminent Medical Person of the Year? Ans. Dr B.K. Misra


  7. Name the person who has been elected as the Chairman of Indian Banks' Association (lBA) for the year 2018-19? Ans. Sunil Mehta


  8. Who has assumed charge as the Chairman and Managing Director (CMD) of Hindustan Aeronautics Ltd (HAL)? Ans. R Madhavan


  9. Who will take charge as the next Chief Justice of India on 3rd October 2018? Ans. Justice Ranjan Gogoi


  10. The book named "Shades of Truth: A Journey Derailed" to be released in September 2018, has been written by Ans. Kapil Sibal


  11. Which Indian boxer won gold medal in Men's 49kg Boxing, at the Asian Games 2018, in Indonesia? Ans. Amit Panghal