Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
3rd December
2,813 plays

More
3rd decmber

Ankush Lamba is teaching live on Unacademy Plus

Ankush Lamba
Banking chronicle YouTube and Telegram channel, cleared several Banking exams like RRB PO/CLERK, IDBI PO, BOB PO, INDIAN BANK PO Got Full ma

U
Unacademy user
atisundar padhabai xi ahan..........dhanyawaad sweekar kael jaaye
sir pronounciation K lie apko br br guilt hone ki jrurt nai hai.. smjh aa rha ache se bht acha padha rhe ap bs itna jruri hai.. thanku
thanks for ur efforts nd thanks apne humhre liye ye course strt kia bhout need thi only bank exams related CA ki or is course ke b reviwes bhout jldi aache aajynge dont wory keep doing thanks once again
apka ye course bohot accha hai... plz sir Jan se daily ek lesson provide kar do... plz request sir....
nomophobia - anxiety... People felt anxious when they r unable to use phone.. no+mobile+phone+phobia ... when
nomo phobia fear of being without mobile phone
  1. Current Affairs 3rd December


  2. Special Forces of India and which country completed the three-day tactical exercise called 'Vajra Kayaa' which is part of their joint military drill 'Vajra Prahar 2018' in Jaipur, on 1st December 2018? Ans. United States


  3. President Ram Nath Kovind, presented Standards to 118 Helicopter Unit and Colours to Air Defence College inon 29 llege in, on 29th November 2018? Ans. Guwahati, Assam


  4. Asia Pacific Summit-2018 was held in on 1st and 2nd December 2018? Ans. Kathmandu, Nepal


  5. Which bank launched a new pan-European smartphone payment system called TARGET Instant Payment Settlement (TIPS) in Rome, on 30th November 2018? Ans. European Central Bank (ECB)


  6. Name the person who was sworn in as President of Mexico on 1st December 2018? Ans. Andr s Manuel L pez Obrador


  7. National Green Tribunal (NGT) appointed as the head of the three-member committee to oversee rejuvenation work of the Ganga River, on 30th November 2018? Ans. Justice U C Dhyani


  8. Who became Managing Director & Chief Executive Officer of Bank of Maharashtra, on 1st December 2018? Ans. A S Rajeev


  9. State Bank of Mauritius (SBM) group has been granted license by Reserve Bank of India to merge with SBM Bank Regulation Act, 1949 with effect from December 1, 2018? Ans. Wholly Owned Subsidiary (WOS) (India) Limited through mode under the Banking


  10. which state announced about SHOUT' feature exclusively for women in the '112 India', a pan India single mobile app, on 1st December 2018? Ans. Nagaland


  11. Name the Indian golfer who won her maiden professional title in the 17th leg of the Hero Women's Pro Golf Tour at the Noida Golf Course, on 30th November 2018? Ans. Ridhima Dilawari


  12. UK's Cambridge Dictionary has confirmed as the inaugural People's Word of the Year (2018)? Ans. Nomophobia