Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
8th December
458 plays

More
8th December Most important Current Affairs

Ankush Lamba is teaching live on Unacademy Plus

Ankush Lamba
Banking chronicle YouTube and Telegram channel, cleared several Banking exams like RRB PO/CLERK, IDBI PO, BOB PO, INDIAN BANK PO Got Full ma

U
Unacademy user
fabulous teaching
Karan Singh
7 months ago
Thanks.Arun gi
jldi jldi complete kra do,,, fir revision bhi krna hai Ankush
sir reasoning wale m bhi chapter dalo
  1. Current Affairs 8th December


  2. The Supreme court approved the draft of India's First Witness Protection Scheme 2018 to ensure security to the witness, on 5th December 2018. This Scheme was drafted by which Union Ministry? Ans. Ministry of Home Affairs


  3. Ministry of Road Transport and Highways has notified amendments to central Motor Vehicles Rules, 1989, and announced that all new vehicles will be sold pre-fitted with the high-security registration plates from__? Ans. 1 April 2019


  4. The top 10 fastest growing cities in the world from 2019 to 2035 are in India, as per Oxford Economics report. Which Indian city tops this list? Ans. Surat, Gujarat


  5. India is the highest emitter of carbon dioxide in the world, accounting for 7 % of global emissions in 2017, according to a study by Global Carbon Project? Ans. Fourth


  6. A Currency Swap Agreement was signed between which Indian bank and the Central Bank of the UAE (United Arab Emirates), On 4th December 2018? Ans. Reserve Bank of India (RBI)


  7. Where did External Affairs Minister Sushma Swaraj co- inaugurate Gandhi-Zayed Digital Museum, on 4th December 2018? Ans. Abu Dhabi, United Arab Emirates (UAE)


  8. India signed an agreement with which country to pay for the crude oil it imports from the country in rupees, on 6th December 2018? Ans. Iran


  9. Which airlines became the first Indian carrier to have 200 aircraft in its fleet, on 6th December 2018? Ans. IndiGo


  10. Who was appointed as Chairman and Managing Director (CMD) of New India Assurance (NIA) for a five year period, on 4th December 2018? Ans. Atul Sahai


  11. When was Indian Armed Forces Flag Day observed throughout India? Ans. December 7


  12. THANK-YOU