Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
MCQ's on Capital Structure Decision (in Hindi)
1,288 plays

More

Heena Malhotra
Believe in Conceptual Learning.

Unacademy user
mam video still play nhi ho rhi bt pdf download ho gyi h to us basis pe answers h 1.c 2.a 3.c 4.a 5.b 6.a 7.b 8.a 9.b 10.a mam plz answers provide kr dijiye ..
Heena Malhotra
9 months ago
1. b 3. b 7. c 8. b Bakki sabhi shi h :)
Khushboo TIWARI
9 months ago
thank u mam
Heena Malhotra
9 months ago
welcome :)
Heena Malhotra
9 months ago
Khushboo, agr aage koi video play krne m problem aaye to usse chrome see check kr lena taki aapko koi inconvenience na ho :) :)
6/10 😊but maam theories thody yaad karne mein problem ho rahi hai...M forgetting wen I m reading new chapter
Heena Malhotra
9 months ago
Good going, to ap main main points ko note down kro sath sath taki ap half hour lga kr unhe br br revise kr sko, otherwise jaise hi aur subjects pdhoge ye sb gayab ho jayega mind se..
Janak Chauhan
9 months ago
yes ma'am I'm prepring notes too...
Janak Chauhan
9 months ago
I will follow ur instruction.....
Janak Chauhan
9 months ago
😊😊
maam answers for all qurstions in order to check our level
Heena Malhotra
9 months ago
Video ke end m ans h :)
Hadiya Khan
9 months ago
thx maam
Hadiya Khan
9 months ago
osum ur all lectures
Hadiya Khan
9 months ago
maam need lectures on international marketing i dont have more knowledge abt that and most of the time i skip that questions whenever i appeared in net mgt. paper 3rd
Heena Malhotra
9 months ago
Check out my course on PY Questions on Marketing Management.. That would definitely help you :)
Hadiya Khan
9 months ago
ok
Hadiya Khan
9 months ago
thx maam
Heena Malhotra
9 months ago
Welcome :)
agency cost,or remaining cost ke baare briefly bata do ma'am.please
Heena Malhotra
9 months ago
Sorry for inconvenience, I can make only 100 videos in a particular course... :) and that are already completed.. :)
Anjali sharma
9 months ago
100 vedio are limit of a particular subject?
Heena Malhotra
9 months ago
No, in a particular course.. iss course m aap 100 videos dekh paa rhe honge :)
Anjali sharma
9 months ago
yes,ma"am.jo most imp.toics h wo saare complete karwa do,jaise fm ke karwaye h aapne.please.or tax ka b saare topic karwa do exam mein aate h.i m weak in taxation subject. aapka teaching effective h,aap sath learn b karwa dete ho,without route learning.
3rd mca mein b kyu ni hua.b or c mein se c kyu aaya ans.tell me logic behind it please.
Heena Malhotra
9 months ago
Kindly , please check out the comment section, I have explained these 2 questions :) :)
Anjali sharma
9 months ago
abke replies check karne honge kya ma'am?
Heena Malhotra
9 months ago
hanji :) :)
  1. Capital Structure Decision By Heena Malhotra


  2. o 1. Which of the following statements is false in the context of explaining the concept of capital structure of o (a) It resembles the arrangements of the various parts o (b) It represents the relation between fixed assets and o (c) Combinations of various long-terms sources a firm: of a building current assets o (d) The relation between equity and debt By Heena Malhotra


  3. o 2. The assumptions of M-M hypothesis of capital Structure do not include the following; o (a) Capital markets are imperfect o (b) Investors have homogeneous expectations o (c) All firms can be classified into homogeneous risk classes o (d) The dividend-payout ratio is cent percent, and there is no corporate tax By Heena Malhotra


  4. o 3. Which of the following is irrelevant for optimal capital structure? o (a) Flexibility, o (b) Solvency, o (c) Liquidity, o (d) Control. By Heena Malhotra


  5. o 4. Financial Structure refer to o (a) All Financial resources, o (b) Short-term funds, o (c) Long-term funds o (d) None of these. By Heena Malhotra


  6. 5" An EBIT-EPS indifference analysis chart is used for 0 o (b) Examining EPS results for alternative financial o (c) Determining the impact of a change in sales on o(d) Showing the changes in EPS quality over time ting the effects plans at varying EBIT levels EBIT By Heena Malhotra


  7. o 6. The term "capital structure" means o (a) Long-term debt, preferred stock, and equity shares. o (b) Current assets and current liabilities. o (c) Net working capital (d) Shareholders' equity. By Heena Malhotra


  8. 7. The cost of monitoring management is considered to be a (an): o (a) Bankruptcy cost. o (b) Transaction cost. (c) Agency cost. o (d) Institutional cost. By Heena Malhotra


  9. O 8. The traditional approach towards the valuation of a firm assumes: O (a) That the overall capitalization rate changes in financial leverage. o (b) That there is an optimum capital structure. o (c) That total risk is not changed with the changes in the capital structure. o (d) That markets are perfect. By Heena Malhotra


  10. o9. Market values are often used in computing the weighted average cost of capital because o (a) This is the simplest way to do the calculation. o(b) This is consistent with the goal of maximizing shareholder value. o (c) This is required by SEBI. o (d) This is a very common mistake. By Heena Malhotra