48 lessons,

6h 31m

Enroll

247

✕Download

Ashok Sirohi

I am Asprints of SSC CGL also give CGL Main 2 time.I am teaching last 3 year Math with my trick I have youtube channel with 1.5 MILLION sub

Comments

(2)

U

Unacademy user

PC

PRAVEEN CHAUHAN

3 years ago

sir in question no.9 you taken wrong because they started work together for 4 days then A left ,Yes exactly because 1st 4 days they did work together so total 52 units done,than a left and b left after 2 days so B and C did work together 2 days total 14 units and remaining units is done by C = (192-52-14)=126, C do in days = 126/3 =42 days ! Thanks

4

Reply

JS

Jitendra Singh

3 years ago

You have calculated the days when C worked alone.But C has worked 4 days with A,B and next 2 days with B only,and rest alone so total days are 48 days.

Dhiraj Singh Chauhan

3 years ago

Praveen, ur answer-42 would b right if question was- how many more days will C take to finish it ! But since question says that how many days will it(here it=work not C) take to complete so we have to calculate total no. of days taken to complete the work which is 42+6 =48

Aryan Tyagi

3 years ago

sir question no.10 kse kiya..?...A=12,B=15,C=20...L.C.M=60..now .one day work ..A=5,B=4,C=3....then they worked togther for 2 days..so 2*(5+4+3)=24...last two days C WILL WOK..SO TWO DAYS WORK OF c..3*2=6..total worl done in these days=24+6=30...remaning worK WAS done by B+C.....60-30=30.....30/(4+3).....TOTAL DAYS 58/7aaega...kya ye shi h sir..?

Anwesha Gola

a year ago

superbb video sir but sir Kharpatwar, Apriscrat, Visankramit, Antsyandan etc. word's ka meaning bta diya kariye samajh me nhi ate h

1

Reply

Narender Jangra

a year ago

nice sir

1

Reply