Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Enroll
16.2k
Download
Time & Work Tricks - PART 5
27,732 plays

More
Time & Work - PART 5 Type : REMAINING WORK

Pratiyogita Mantra is teaching live on Unacademy Plus

Pratiyogita Mantra
JOIN FREE COURSE FOR SSC Exams 2019 FOLLOW NOW !

U
Unacademy user
sir sounds bhaut Kam aa raha hai
Nikhil Sharma
a year ago
hi bhagat this time use earphones. it will be audible via earphones. problem has been sorted out from next course. keep learning.
Nikhil Sharma
a year ago
Check my new course Compound Interest :Without Formula
sir in 1st question of this video if we find total work of a and b then answer is because if we do this question according to your 1st video of this chapter when A 15 and b 10 lcm is 30 than divided by one day work of both 3+2=5 than total time of A+B is 30/5=6 days
PK
A can do a work in 12 days, B can do it in 15 days. after A had work for 3 days , B also joined A to finish the remaining work, in how may days remaining work will be finish ? Options - 3, 4 , 5 or 6 Sir pls solve kar do
MD
Mohammad Davood
6 months ago
A>12*5 Lcm =60 B>15*4 A's work of 3 days= 5*3=15 units Remaining work=60-15=45units A+B work in 1 day =5+4=9 Hence 45 units will be done in 45/9= 5days Ans
Mohit sahu
3 months ago
5 is answer ... our bro mahammad Davood has explained it in a very nice way
I really enjoyed & learn new approach today sir, plz make such awesome videos of profit & loss also, I find difficulty while solving, thanks sir 👍👍👍
Sanju Rao
7 months ago
sir NE time speed distance chapter kra diya?
Sanju Rao
7 months ago
anyone knows?
Anu Chowdhury
7 months ago
No, till now not started TSD
sir now i con do this types of sums pretty quickly ... thank you very much sir...
R
Sir aapke lecture bhut ache h Bs aap continue aur jaldi jaldi videos dale fir hme revision bhi krna h
  1. TIME & WORK PART 5


  2. DON'T FORGET TO PRESS HIT LIKE RATE FOLLOW I ASK YOUR DOUBTS ENROLL/SAVE |COMMENTS


  3. TIME & WORK PART 5


  4. TIME & WORK- PART 5 HIT LIKE A and B can complete a work in 15 days and 10 days respec- tively. They started doing the work together but after 2 days, B had to leave and A alone com pleted the remaining work. The whole work was completed in (1) 10 days (2) 8 days (3) 12 days (4) 15 days RATE ASK YOUR DOUBTS IN DON'T FORGET TO PRESS FOLLOW ENROLL/SAVE COMMENTS


  5. AI52 30 2- 10+2- 12 DAYS Ans


  6. TIME & WORK- PART 5 HIT LIKE A and B can do a work in 18 and 24 days respectively. They worked together for 8 days and then A left. The remaining work was finished by B in: RATE ASK YOUR DOUBTS IN (1) 5 days (2) 5 days (3) 8 days 4) 10 days I FOLLOW ENROLL/SAVE COMMENTS DON'T FORGET TO PRESS


  7. 8243 A+B DAYSWoRk REMACNIN WoRK-> 12-56-16


  8. TIME & WORK- PART 5 HIT LIKE A can do a piece of work in 12 days and B can do it in 18 days. They work together for 2 days and then A leaves. How long will B take to finish the remaining work? (1) 6 days (2) 8 days (3) 10 days (4) 13 days RATE ASK YOUR DOUBTS IN DON'T FORGET TO PRESS FOLLOW ENROLL/SAVE COMMENTS


  9. B6 KAYS WORk 2 2.


  10. DON'T FORGET TO PRESS HIT LIKE RATE FOLLOW I ASK YOUR DOUBTS ENROLL/SAVE |COMMENTS