Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
Data Sufficiency: Overview, Concept and Questions Lesson 1 (in Hindi)
3,178 plays

More
Data Sufficiency Questions: If you understand the chapters well, then Data Sufficiency Questions can easily be solved within given time.

Amar Sir is teaching live on Unacademy Plus

Amar Sir
Teaching with a unique way 'Math Dikhta Hai', developed over 24 years. Taught 50k+ students with 5k+ positive results

U
Unacademy user
  1. TH, DIES ARENOWNED FACULTY OF OBJECTIVE M PERSONAL INTERVIIE W/GD GENERAL STU IINDIAN HISTORY An experience of 24 yrs of teaching at Jamshedpur, Ranchi, Bokaro [Jharkhand] & SambalpurlOdisha] Thousands of successful students in Bank/SSC/Railway/Civil ServicesAmar Sir The slogan is: "Math Dikhta Hai 9


  2. BANK PO/CLERK Data Sufficiency Amar Sir


  3. BANK PO/CLERK Data Sufficiency Amar Sir


  4. BANK PO/CLERK Data Sufficiencv Concept Amar Sir


  5. BANK PO/CLERK Data Sufficiencv Questions Amar Sir


  6. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither (D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. 1. What is the value of x? Ans. is (C) (1)x+y=15 (2) 3x-y=1


  7. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. 2. What is the volume of a rectangular box R? (1) The total surface area of R is 12 square metres (2) The height of R is 50 cms. (1) 2(lb + bh + lh) = 12 (2) h = 50 cm Ans. is (E)


  8. Two Statements Data Sufficiency Directions: The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. stili 'move data am oadod 3. What is the first term in a sequence of numbers ? (1) The third term is 12. (2) The second term is twice the first and the third term is three Ans. is (C)


  9. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither (D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. 4. What is the value of a two-digit number? Two digital No. = 10x + y |x-y = 2 means either x-y 2 or y-x-2 That is, no. is either 31 or 13 (1) The sum of the two digits is 4. (2) The difference between the two digits is 2. Ans. is (E)


  10. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. Q. No. 5. If y = 4 what is the value of y-x? (1) x = 4 (2) x y 8 Ans. is (D)


  11. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. Q. No. 7. Is a number divisible by 9? (1) The number is divisible by 3. (2) The number is divisible bv 27. Ans. is (B)


  12. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. Q. No. 11. What is the area of the triangle given below? (1) a2+9 25 (2) x =90 Ans. is (D)


  13. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. Q. No. 13. Ifx is an integer, what is the value of x? 5 x+1 2 (2) (x-3) (x-4) = 0 Ans. is (C)


  14. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. Q. No. 14. Is x2- y2 a positive number? (1) (x - y) is a positive number. (2) (x + y) is a positive number. Is (x +y) (x -y)>0 Ans. is (C)


  15. Two Statements Data Sufficiency Directions : The questions below consist of a question followed by two statements labelled as (1) and (2). You have to decide if these statements are sufficient to answer the question. Give answer: (A) if statement (1) alone is sufficient to answer the question but (B) if statement (2) alone is sufficient to answer the question but (C) if you can get the answer fromi (1) and (2) together although neither D) if statement (1) alone is sufficient and statement (2), too, alone is (E) if you cannot get the answer from statements (1) and (2) together but statement (2) alone is not sufficient to answer the question. statement (1) alone is not sufficient to answer the question. statement by itself suffices. sufficient. Q. No. 15. Is xy <0? (1) x2y3 0 (2) xy >0 Ans. is (C)