Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
Average Part 5 (in Malayalam)
5,760 plays

More
Part 5 includes more questions and the recap of all the concepts we used throughout the average course, hope you liked it, pls let me know your reviews and suggestions

Ismaiel Kalady is teaching live on Unacademy Plus

Ismaiel Kalady
I teach Maths & Reasoning for Kerala PSC Cracked RRB ALP, Group D, IBPS,SSC Exams Youtube - IMA Math Tricks Telegram - Issu Math Academy

U
Unacademy user
Sir ee type qstn thanne aano ssckmm chodikuvaa. Averaginte problmz ful eqntz ilnd cheyn pattuvo
Ismaiel Kalady
5 months ago
Yes ..almost same level
The average age of a school cricket team is 16.Two members of age 14 and 17 are replaced by other two players of age 16 and 15.what will be the average of the new team. ans plz
Shabeeb C
7 months ago
no ചേഞ്ച്‌ 14+17=31 16+15=31 no change in data
Sir please help me the average marks of 39 students are 45. but after checking , there are two mistakes found. after adjustment, if a student got 45 more marks and other student got 15 less marks, then what will be the adjusted average? enikke puthiya answer 46 aane. But book il 44. ithe egana cheyya sir plz...... help me.
RENJU LEKSHMI
8 months ago
hello friend ee question solve cheyyunnathu nokku 39*45=1755,first case 45 more so 1755-45=1710,1710/39=43kittum second case 15marks less so 1755+15=1770,1770/39=45reminder nokkanda only quotient ,eppl 2average kitti first 43and second 45 so new average 43+45=88/2=answer 44 manassilayo ellenkil eniyum paranju tharam
Shabeeb C
7 months ago
qtn ഇങ്ങനെ തന്നെ ആണോ 🤔
S
Shereef
6 months ago
Net increase 45-15=30 this mark is like comings new person hence the total mark= (39*45+30)/40 which is equal to 40 (approx)
S
Shereef
6 months ago
sorry = 44
  1. AVERAGE PART 5 V SOLVING IN 5 SECS UNIQUE CONCEPTS SHORTCUT TRICKS FOR DEGREE LEVEL PSC


  2. 1.Average weight of 25 persons is increased by 1 kg when one person weighing 60 kg is replaced by a new person. Weight of the new person is; (a) 50kg (b) 61kg (c) 86kg (d) 85kg . Ans


  3. 1.Average weight of 25 persons is increased by 1 kg when one person weighing 60 kg is replaced by a new person. Weight of the new person is; (a) 50kg (b) 61kg (c) 86kg (d) 85kg . Ans Avg weighb -persons increased


  4. 1.Average weight of 25 persons is increased by 1 kg when one person weighing 60 kg is replaced by a new person. Weight of the new person is; (a) 50kg (b) 61kg (c) 86kg (d) 85kg . Ans Avg weighb -persons increased So, eight of huo person 8str


  5. 2.The average of seven numbers is 18.lf one of the number is 17& if it is replaced by 31,then the average becomes: (a) 21.5 (b) 19.5 (c) 20 (d) 21 . Ans


  6. 2.The average of seven numbers is 18.lf one of the number is 17& if it is replaced by 31,then the average becomes: (a) 21.5 (b) 19.5 (c) 20 (d) 21 . Ans Avg of nambers- 13 incyease in vahe 31-17- 7 nambers


  7. 2.The average of seven numbers is 18.lf one of the number is 17& if it is replaced by 31,then the average becomes: (a) 21.5 (b) 19.5 (c) 20 (d) 21 . Ans Avg of nambers- 13 incyease in vahe 31-17- 7 nambers 80, new average B+2.207


  8. 3. 30 pens and 75 pencils were purchased for Rs. 510. if the average price of a pencil was Rs. 2.00, find the average price of a pen. a) Rs. 12 b) Rs. 15 c) Rs. 19 d) Rs. 25 . Ans


  9. 3. 30 pens and 75 pencils were purchased for Rs. 510. if the average price of a pencil was Rs. 2.00, find the average price of a pen. a) Rs. 12 b) Rs. 15 c) Rs. 19 d) Rs. 25 . Ans Ayg. price ok pencil- Rs? of .75, pencils-75X2 /SD


  10. 3. 30 pens and 75 pencils were purchased for Rs. 510. if the average price of a pencil was Rs. 2.00, find the average price of a pen. a) Rs. 12 b) Rs. 15 c) Rs. 19 d) Rs. 25 . Ans Yg. price of pencil- Rs 2 Price o2 75 pencils=75X2 30 360R /2