## Ankush Lamba is teaching live on Unacademy Plus

Ankush Lamba B.Tech. CSE You-Tube Channel BANKING Sanfing Chronicle

Symbols represent time in a clock as - Either the hour or minute hand of clock on 4 @ Either the hour or minute hand of clock on 5 % Either the hour or minute hand of clock on 8 $ Either the hour or minute hand of clock on 10 # Either the hour or minute hand of clock on 2 & Either the hour or minute hand of clock on 12

Symbolsrepresenttime in a clock as -: * Either the hour or minute hand of clock on 4 @ Either the hour or minute hand of clock on 5 % Either the hour or minute hand of clock on 8 $Either the hour or minute hand of clock on 10 # Either the hour or minute hand of clock on 2 & Either the hour or minute hand of clock on 12 12 1 10 2 50 10 45 15 20 4 40 25 35 30

A man drives his car at the rate of 55 kmph. He started his journey from his home at %@ And covered a distance of 110 km. At what time will he reach his office? a)$* b)$@ c)&* d )%@ e)None of These 12 10 10 # 2 50 15 45 20 40 7 5 35 25 30

A man drives his car at the rate of 55 kmph. He started his Journey from his home at %@ And covered a distance of 110 km. At what time will he reach his office? %@ = 8.25 8.25 +2 hr = 10.25 $@ a) $* b) $@ 12 10 10 2 50 15 9 45 d) %@ e) None of These 20 40 25 35 30

Ajay needs to catch a train scheduled to depart at @*. It will take 3 hours to reach the Station from his home. At what time should he leave to arrive the station at least 10 minutes before the scheduled departure? a) #@ b) %* c) ## d) &$ e) $% 12 10 10 50 9 45 15 20 4 40 25 35 30

Ajay needs to catch a train scheduled @* 5.20 to depart at @*. It will take 3 hours to reach the Station from his home. 3hr +10 min = 3.10 hr At what time should he leave to arrive the station at least 10 minutes before the scheduled ## departure? 5.20-3.10 hr = 2.10 12 a) #@ b) %* c) ## d) &$ e) $% 10 10 50 9 45 15 20 4 40 25 35 30

The distance between Rajan's home and his friend's home is 70 km. He started his journey for his friend's home at &$ and reached at ** . At what speed did he complete his Journey? a) 15kmph b) 21kmph c) 19kmph d) 20kmph e) 26kmph 12 10 10 50 9 45 15 4 20 40 7 25 35 30

The distance between Rajan's home and his friend's home is 70 km. He &$ 12.50 started his journey for his friend's home at &$ and reached at**.At 3.5 hr what speed did he complete his journey? ** 4.20 70/3.5 = 20kmph 12 a) 15kmph b) 21kmph c) 19kmph d) 20kmph e) 26kmph 10 10 50 9 45 15 20 4 40 25 35 30

THANK-YOU