Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
Lesson-1 RRB Officer Scale-i 05.11.2017 Computer Knowledge Memory-Based (in Hindi)
213 plays

More
LESSON-1 RRB OFFICER SCALE-I 05.11.2017 COMPUTER KNOWLEDGE MEMORY BASED QUESTIONS really help rrb officer, office assistant exams.

SATNAM SINGH
I have cleared Axis Bank PO 2018, RRB PO PRE 2017, IBPS PO PRE 2017, RRB CLERK 2015, IBPS CLERK PRE 2015, IBPS CLERK PRE 2016 exam. 🏦

U
Unacademy user
  1. unacademy Welcome to unacademy Learning App India's largest learning platform You can find me at https://unacademy.com/user/satnamsinghx3-5163


  2. IBPS RRB OFFICER $CALE-I MAINS COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS [MEMORY BASED] 05.11.2017 PART -1 SATNAM SINGH B.COM, M.COM CLEARED IBPS RRB PO PRE 2017


  3. Q.1) Using Output devices one can___. (a) View or Print Data (b) Modify Data (c) Store Data (d) Replicate Data (e) Enter Data Ans. (a)


  4. Q.2) Which among the following functions does Ctri + P performs: (a) Project (b) Erase (c) Copj (d) Paste (e) Print Ans. (e)


  5. Q.3) The key combination of 'Ctrl + Right Arrow' is used to in MS Word (a) Move the cursor one word to the right (b) Move the cursor to the end of the line (c) Move the cursor to the end of the document (d) Move the cursor one paragraph down (e) None of these Ans. (a)


  6. Q.4) The default extension of Power Point 2013 is- (a) .ppt (b) .pdf (c) .pptx (d) .pps (e) .ppn Ans. (C)


  7. Q.5) What does .org stands for? (a) Government (b) Commercial Site (c) Organization (d) Orientation (e) Website Ans.(c)


  8. Q.6) If you are in microsoft word then by pressing which button you can directly access help menu? (a) Fi (b) F2 (c) F3 (d) F4 (e) F5 Ans. (a)


  9. Q.7) Which among the following is area of an email that is a short description of the message? (a) Subject (b) CC (c) BCC (d) Attachment (e) Spam Ans. (a)


  10. Q.8) Which of the following is the smallest unit in an image in a computer screen? (a) Unit (b) Pixel (c) Arrajy (d) Resolution (e) Clip Ans. (b)