Sign up now
to enroll in courses, follow best educators, interact with the community and track your progress.
Download
1st-Dec-2018
735 plays

More
This section is a repository of more than ten thousand Multiple Choice questions based on daily current affairs for Dec 2018. These are fact based.

Yogesh Soni
By profession Mech Engineer, 3+ years experience, math enthusiast.

Unacademy user
you have been doing something which is hard to do, taking out all your time and pouring down all your energy,for the sake of us.thankyou sir very much.you have been great help.
sir we want ssc je 2019 current affairs
Yogesh Soni
4 months ago
Sure
  1. Current affairs By: Yogesh soni


  2. 1. Who become the first Indian to be honoured with the Blue Cross by the International Shooting Sport Federation (ISSF)? A. Jitu Rai B. Abhinav Bindra C. Heena Sidhu D. Gagan Narang Answer: Option B


  3. Who has been selected as the recipient of 2018 Bharat Ratna Pandit Bhimsen Joshi Lifetime Achievement Award for Classical Music? 2. A. B. C. D. Nityanand Haldipur Anand Modak Pandit Keshav Ginde Ronu Majumdar Answer: Option C


  4. Name the Indian shooter who won the won the Women's, Youth Women's and Junior Women's 10m Air Pistol competitions at the National Shooting Championship at Thiruvananthapuram? 3. A. Abhishek Verma B. Sanjeev Rajput C. Anish Bhanwala D. Esha Singh Answer: Option D


  5. 4. Home Minister Rajnath Singh inaugurated 19th Hornbill Festival in A. Manipur B. Nagaland C. Meghalaya D. Rajasthan Answer: Option B


  6. Which become the first country in the world to recognise 'orphanage trafficking' as a form of modern slavery? 5. A. Japan B. Swedan C. Australia D. Netherlands Answer: Option C


  7. 6. The 1st Global Aviation Summit will be held on January 15 at A. Mumbai B. Kolkata C. Chennai D. Cochin Answer: Option A


  8. 7. Who has been sworn as the new Water Resources Minister of Kerala? A. Anoop Jacob B. Raju Abraham C. Parakkal Abdulla D. K. Krishnankutty Answer: Option D


  9. 8. Which University has been ranked A+ in the National Assessment and Accreditation Council (NAAC) review 2018? A. B. C. D. Jawaharlal Nehru University University of Mumbai Banaras Hindu University Delhi University Answer: Option D


  10. The National Mission for Clean Ganga organised a two-day international workshop on Developing a Ganga Museum in which city? 9. A. Mumbai B. New Delhi C. Ahmedabad D. Lucknow Answer: Option B